ModeMuseum Antwerpen reist naar Parijs

Na een succesvolle tentoonstelling in Antwerpen met meer dan 60.000 bezoekers, reist in maart ‘Margiela, de Hermès jaren’ naar het prestigieuze modemuseum MAD (het vroegere Musée des Arts Décoratifs), gehuisvest in het Louvre in het hartje van Parijs. 

Na een succesvolle tentoonstelling in Antwerpen met meer dan 60.000 bezoekers, reist in maart ‘Margiela, de Hermès jaren’ naar het prestigieuze modemuseum MAD (het vroegere Musée des Arts Décoratifs), gehuisvest in het Louvre in het hartje van Parijs. 

Kaat Debo: 'Wij zijn verheugd om samen te werken met een van de meest gerenommeerde modemusea ter wereld. Daarmee zetten we MoMu nogmaals op de wereldkaart. In het voorjaar van 2018 staat de Franse modestad in het teken van Martin Margiela. Ook het andere Parijse modemuseum, Palais Galliera, plant een grote (retrospectieve) expo over het werk van deze Belgische ontwerper. Voor het eerst in de geschiedenis plannen de twee modemusea van Parijs simultaan een expo over het werk van eenzelfde ontwerper. Dat dit een Belgisch ontwerper is, is zondermeer historisch te noemen!'

'Nog tot 15 april kan je in ons eigen museum de expo rond de Belgische ontwerper Olivier Theyskens komen bewonderen, daarna sluit het museum haar deuren voor grondige renovatie- en uitbreidingswerken in aanloop naar het Modejaar 2020. Ook zonder gebouw zal MoMu extra muros actief blijven en niet alleen met deze expo. In mei doen we hierover meer uit de doeken!'

 

 

MARGIELA, DE HERMèS JAREN
MAD Paris, 22/03 - 02/09/2018, meer info www.madparis.fr
Wanneer het Franse luxehuis Hermès Martin Margiela in 1997 aanstelt als artistiek directeur van de prêt-à-porter collecties voor vrouwen is dat op zijn minst een gedurfde keuze. Op dat ogenblik geldt Margiela met zijn eigen modehuis Maison Martin Margiela immers al bijna een decennium lang als één van de meest invloedrijke avant-garde ontwerpers.
Zijn voorliefde voor deconstructie, recyclage en recuperatie van materialen was ongezien in de modewereld. De conceptuele benadering van de presentatie, verkoop en communicatie van zijn collecties hebben ons denken over mode en het systeem achter deze mode, alsook onze visie op ambacht, commercie, auteurschap en innovatie voorgoed veranderd. Tot op heden leeft de invloed van het werk van Margiela voor Hermès door in het werk van vele hedendaagse ontwerpers. 

 

 

David Flamée

MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Mode is meer dan kleding, en meer dan 'mode'. Het is een prisma om de wereld vanuit verschillende hoeken te bekijken.
Bezoek momu.be en de socials van MoMu.

Contact

Nationalestraat 28 2000 Antwerpen

+32 3 470 27 70

[email protected]

www.momu.be