Renovatiewerken ModeMuseum van start

Renovatiewerken ModeMuseum van start

In de Nationalestraat in Antwerpen zijn de renovatiewerken in het ModeMuseum Antwerpen gestart. De werken zullen meer dan een jaar in beslag nemen, d.i. tot begin 2020. Het historische gebouw wordt grotendeels in de stellingen geplaatst voor de gevelrenovatie en de restauratie van de koepel. Waar men voor het exterieur gekozen heeft voor behoud, is voor de tentoonstellingsruimten absoluut de kaart van de vernieuwing getrokken, maar met respect voor de oorspronkelijke signatuur van Marie-José Van Hee. Zo zal de ruimtelijkheid van de MoMu-inkomhal en haar sculpturale houten trap, al sinds 2002 een blikvanger, behouden blijven. 

“Deze aanpak sluit aan bij de werking van het museum. Al meer dan 16 jaar presenteert het MoMu jaarlijks twee tijdelijke tentoonstellingen. Voor iedere tentoonstelling herdenkt het MoMu de tentoonstellingsruimte volledig. Ook bij de renovatie hebben we ervoor gekozen om buiten de bestaande ruimtes te durven te denken. Daardoor zal het voortaan ook mogelijk zijn om op permanente basis het verhaal van de Antwerpse mode te brengen en de bezoekers een diepere kijk in onze wereldvermaarde modegeschiedenis te geven”, geeft Luk Lemmens, voorzitter van de Museumstichting, aan.

“Het interieur van de tentoonstellingsruimte, galerij, educatieve ruimte en de balie worden momenteel helemaal gestript”, licht directeur Kaat Debo toe. “Het depotgebouw aan de Drukkerijstraat wordt volledig ontmanteld en in deze gevel worden grote raamopeningen gemaakt voor het realiseren van het auditorium. De galerij en de patio worden volledig afgebroken voor het realiseren van een nieuwe tentoonstellingsruimte.”

Gedurende de ganse periode van de werken blijven restaurant Renaissance en Copyright Bookshop geopend. De winkel Renaissance verhuist in april 2019 en maakt hiermee plaats voor een permanente tentoonstellingsruimte met de vaste collectie van het museum.

De ingrepen die zullen gebeuren ter optimalisatie van de infrastructuur worden uitgevoerd door B-architecten. De renovatie van het gebouw is in handen van AG VESPA en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een impulssubsidie van Toerisme Vlaanderen, de steun van de Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen en Provincie Antwerpen en met inbreng van eigen middelen van het museum.

ModeMuseum Antwerpen
Tot de heropening kan je genieten van een extra muros programma met tentoonstellingen en activiteiten. Nog tem 24/02/2019, Soft? Tactiele Dialogen in het Maurice Verbaet Center te Antwerpen,  www.momu.be

Restaurant Renaissance, blijft geopend tijdens de renovatiewerken
Nationalestraat 32, 2000 Antwerpen, www.resto-renaissance.be
ma tem zat, 12u tem 15u en 18u tem 22u30, gesloten op zo

Copyright Bookshop, blijft geopend tijdens de renovatiewerken
Nationalestraat 28A, 2000 Antwerpen, www.copyrightbookshop.be
di tem zat, 11u tem 18u30, zo 14u tem 18u, gesloten op ma

Renaissance,
Nationalestraat 32, 2000 Antwerpen, www.princess.eu/renaissance/antwerp
ma tem zat, 10u tem 18u30, gesloten op zo

Over MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Reopening 2021. Closed for renovations, open to inspire at other locations.
Visit MoMu.be and MoMu’s social media channels.

MoMu - ModeMuseum Antwerpen
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen, België