'Margiela, de Hermès jaren' reist naar Zweden

'Margiela, de Hermès jaren' reist naar Zweden

Na een succesvolle tentoonstelling in Antwerpen en Parijs, reist MoMu's expo 'Margiela, de Hermès jaren' in oktober naar Artipelag, een kunsthal gelegen in de archipel van Stockholm.

"We zijn heel trots dat de tentoonstelling zal reizen naar Zweden, nadat ze in maart dit jaar reeds getoond werd in het prestigieuze modemuseum MAD (het vroegere Musée des Arts Décoratifs) te Parijs. Dit toont opnieuw aan dat Martin Margiela een van de meest invloedrijke en enigmatische hedendaagse ontwerpers is. Het wordt boeiend om de tentoonstelling opnieuw te configureren in de indrukwekkende architectuur van het Artipelag museum.", zegt Kaat Debo, directeur MoMu Antwerpen.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van een van de meest opvallende samenwerkingen in de mode. Wanneer het Franse luxehuis Hermès Martin Margiela in 1997 aanstelt als artistiek directeur van de prêt-à-porter collecties voor vrouwen is dat op zijn minst een gedurfde keuze. Op dat ogenblik geldt Margiela met zijn eigen modehuis Maison Martin Margiela immers al bijna een decennium lang als één van de meest invloedrijke avant-garde ontwerpers. Zijn voorliefde voor deconstructie, recyclage en recuperatie van materialen was ongezien in de modewereld. De conceptuele benadering van de presentatie, verkoop en communicatie van zijn collecties hebben ons denken over mode en het systeem achter deze mode, alsook onze visie op ambacht, commercie, auteurschap en innovatie voorgoed veranderd. Tot op heden leeft de invloed van het werk van Margiela voor Hermès door in het werk van vele hedendaagse ontwerpers. 

"Artipelag wil haar publiek laten kennismaken met baanbrekende tentoonstellingen presenteren uit de wereld van kunst en design. 'Margiela, de Hermès jaren' is de prefecte expo voor deze ambitie.", zegt Bo Nilsson, directeur Artipelag

"Tijdens de renovatie van ons museugebouw in de Nationalestraat, trekt MoMu de wijde wereld in met een uitgebreid extramuros programma. Vanaf 28 september presenteert MoMu de tentoonstelling 'SOFT? Tactiele Dialogen' in het Maurice Verbaet Center in Antwerpen. Ook de publiekswerking van het museum blijft actief tijdens de sluiting met workshops en verjaardagsfeestjes voor kinderen en een divers aanbod van rondleidingen voor volwassen; dit alles op locatie in Antwerpen.", zegt Luk Lemmens, voorzitter De Museumstichting

'Margiela, de Hermès jaren' loopt van 26 oktober 2018 tem 10 maart 2019 in Artepelag. Meer info www.artipelag.se

 

 

Contacteer ons
David Flamee Press & PR, MoMu - Fashion Museum Antwerp
David Flamee Press & PR, MoMu - Fashion Museum Antwerp
Over MoMu - ModeMuseum Antwerpen

Reopening 2021. Closed for renovations, open to inspire at other locations.
Visit MoMu.be and MoMu’s social media channels.

MoMu - ModeMuseum Antwerpen
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen, België